Fredrik Virtanen programledare för tvåspråkigt Karlavagnen i P4


Nu öppnar Karlavagnen upp för fler perspektiv och lyssnarröster. Från den 7 september blir programmen på måndagkvällarna tvåspråkiga – svenska och finska – och leds av journalisten Fredrik Virtanen tillsammans med sidekicken Marjaana Kytö från Sisuradio.


Karlavagnen är sedan 1993 ett av P4:s populäraste program. Varje kväll ringer lyssnarna in till programmet för att diskutera ett aktuellt ämne.

Precis som övriga kvällar i veckan kommer Karlavagnen att ha fokus på lyssnarnas berättelser och tankar kring aktuella och existentiella frågor. Men nu får måndagarna en extra tyngdpunkt på ämnen som rör ursprung, rötter och identitet. I Sverige finns det till exempel över 700 000 människor med finsk bakgrund.
– Min pappa kom som krigsflykting från Finland till Sverige och jag känner en växande nyfikenhet på min finska bakgrund. En längtan, kan man säga, som jag kanske delar med många lyssnare oavsett i vilka länder eller kulturer man har sina ben. Att lämna sitt hemland, frivilligt eller ofrivilligt, är något som påverkar en människa starkt, säger Fredrik Virtanen.
Karlavagnen med Fredrik Virtanen startar den 7 september kl. 21.40 i P4 och produceras av Sisuradio. Programmet kan även höras (direkt och i efterhand) på sverigesradio.seoch appen Sveriges Radio Play.

Kommentit