Osallistu taideprojektiin: UPPSALA - in loving memory - kertomuksia Uppsalasta

UPPSALA - in loving memory on taideprojekti, jossa kerätään kertomuksia Uppsalasta. Kertomuksista koostuva tarinapankki julkaistaan syksyllä 2021 kaupunkikierroksena, jota kuullokkeilla seuraten voi kuulla Uppsalasta eri ihmisten kertomina.

Projektiin etsitään nyt ruotsinsuomalaisten kertomuksia Uppsalasta. Kertomuksen voi kertoa suomeksi.

Yhteydenotot; uppsalainlovingmemory@gmail.com

Lisää projektista ruotsiksi:Uppsala – in loving memory är ett projekt av Anna Haglund som undersöker Uppsala, människorna som rör sig i staden och relationen däremellan. Illustration: Moa Schulman

 

Scenkonstnären Anna Haglund
samlar in berättelser om Uppsala

En vardagsrutin, ett hastigt möte i ett gathörn eller en händelse som förändrade ditt liv. Med start idag den 7 december, kommer den Uppsalabaserade scenkonstnären Anna Haglund samla in personliga berättelser kopplade till olika platser i centrala Uppsala, där alla kan vara med att bidra. Berättelserna kommer att utgöra grunden till hennes kommande immersiva hörlursverk "Uppsala - in loving memory" med premiär hösten 2021.

Uppsala – in loving memory är ett projekt av Anna Haglund som undersöker Uppsala, människorna som rör sig i staden och relationen däremellan. Med start i december kommer personer som har en relation till Uppsala kunna skicka in personliga berättelser kopplade till staden. Utifrån historierna kommer Anna Haglund att under 2021 skapa ett verk där publiken kommer att få var sitt par hörlurar i vilka en eller flera röster guidar dem runt i staden, berättar saker och ger instruktioner. I verket vävs minnen, promenader och möten samman till ett utforskande av stadens kollektiva minne.

“I en allt mer polariserad tid vill jag undersöka det gemensamma. Jag tror på konst som en möjlighet att skapa oväntade gemenskaper, få syn på världen på nya sätt och rucka på gränsen mellan verklighet och fantasi.” säger Anna Haglund.

Anna Haglund är intresserad av mosaiken av människor som lever i en stad och hur vi befolkar varandras liv utan att vara medvetna om det. Uppsala - in loving memory vill undersöka både det stora och det lilla i människors vardag, liv och tankar.

“Det är inte bara människor som lämnar spår i staden i form av upplevelser och minnen. Staden lämnar också spår i människorna som rör sig i den.” fortsätter Anna Haglund.

Insamlingen pågår till och med den 15 februari 2021 och görs via följande kanaler:

Ring: 073-399 62 33 (röstbrevlåda)
Maila
uppsalainlovingmemory@gmail.com
Posta brev: Anna Haglund, Ateljéföreningen Hospitalet, Ulleråkersvägen 40A, 756 43 Uppsala

Projektet stöds med finansiering av Region Uppsala och Konstnärsnämnden.

Besök projektets hemsida: 
www.inlovingmemory.se
Följ projektet på Anna Haglunds instagramkonto: 
annahaglundscenkonst


Om Anna Haglund

Anna Haglund (1984) är verksam som scenkonstnär och kompositör och bor i Uppsala. Hon har en examen i ljuddesign för scenkonst från Stockholms dramatiska högskola och arbetar med scenkonst, film, ljudkonst, fri konst samt driver egna konst- och kulturprojekt.

Anna Haglund har skapat musik till rosade verk som Det finns ingenting att vara rädd för (Uppsala stadsteater), Agnes Cecilia (Örebro länsteater), ≈ [Ungefär lika med] (Dramaten), Variation (Teater Galeasen/Radioteatern), Skånska mord 1987-2015 (Malmö Stadsteater), samt skapat ett flertal interaktiva hörlursverk, däribland den deltagarbaserade dansföreställningen Koreografin (Johanssons pelargoner och dans).  

2015-2016 fick hon Region Uppsalas konstnärliga utvecklingsstöd på 200 000 kr och under 2020 är hon bland annat aktuell som redaktör för boken “Antologi för en flerspråkig scenkonst”. Under året var hon även med och grundade ett nätverk för kvinnliga ljudkonstnärer och kompositörer i Uppland samt medverkade i den hyllade utställningen Livet! som arrangerades i Hospitalparken i Uppsala.

Mer information om Anna finns på www.annahaglund.se

Kommentit