Teatteria 20.5. klo 13:00 Sävja KulturhusetSkymningslandet - magiska berättelser från Kalevala / Hämärän maa 

med Mikael Öberg.

 

Lär dig finska trollformler, björnens hemliga namn och hur man gör för att hitta berättelser med hjälp av ögonvrån.

Följ med till ett förtrollat land där träden blommar i silver och guld och norrskenet är en glittrande rävpäls. En plats där människor och djur talar samma språk och långa hårstrån klyvs på längden lika lätt som man knyter en knut på ett ägg! Här finns många trollkunniga hjältar som jagar förhäxade älgar, plöjer huggormsåkrar och reser hela vägen till dödsriket och tillbaka.

Med en magisk glimt i ögat, musik och olika fantasieggande föremål som ormskinn, skelettdelar och besynnerligt formade stenar berättar Mikael Öberg spännande, dråpliga och mystiska historier ur den finska sagoskatten.

Föreställningen utgår från muntligt berättande. Till berättelserna knyts musik på t ex trummor och stränginstrument, och olika föremål som hittats i skogen (t ex ormskinn, skelett, stenar). Berättelserna kommer både från Kalevala och från olika uppteckningar om finska trollkarlar och trollkvinnor, så kallade Tietäjä.


Teatteri Sydänkäpy är en professionell sverigefinsk teatergrupp. Vi producerar scenkonst för barn och unga och spelar på finska, svenska eller tvåspråkigt. Vårt mål är att alla barn och unga får möjlighet att njuta av en skickligt gjord föreställning och få en minnesvärd teaterupplevelse.Sävja Kulturhus
Lördag den 20 maj kl 13
Passar för barn, unga och äldre.

Fri entre!

Framförs av scenberättaren Mikael Öberg på svenska med finska inslag.

Kommentit