Uppsala Kommun söker finsk- och svenskspråkig barnskötare/förskollärare

 Uppsala Kommun söker 

finsk- och svenskspråkig barnskötare/förskollärare 


Är du finsk- och svenskspråkig och har erfarenhet av arbete som barnskötare på förskola? Vill du arbeta på en förskola som kännetecknas av en tillåtande kultur med högt i tak och öppen och tydlig kommunikation mellan medarbetare? 

Då kan det här vara jobbet för dig!

Uppsala är ett finskt förvaltningsområde och har därför uppdrag att erbjuda finskspråkig förskola för de barn som har finska som modersmål. 

På Hällby förskola har vi en finskspråkig avdelning som heter Huvikumpu - här går barn som pratar finska och här arbetar pedagoger som behärskar finska i tal. Hällby förskola är belägen i nordvästra Uppsala precis där staden möter landet vilket ger oss en unik tillgång både till stadsutflykter som utflykter till skog och land. Våra prioriterade utvecklingsområden är förundran och socialiserande språk och kommunikation samt lärmiljöer. Vi genomför regelbundet kompetenshöjande insatser och just nu arbetar hela arbetsgruppen kring språk och kunskapsutvecklande arbetssätt.

­­Läs mer om Hällby förskola här


Ditt uppdrag

I arbetet ingår att uppmuntra barnen till kreativitet och kunskapsbyggande, bidra till att utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal samt skapa möjlighet till utforskande, lek och lärande. Det ingår även att synliggöra barns läroprocesser och utveckling med hjälp av dokumentation samt planera, genomföra och utveckla aktiviteter enligt förskolans läroplan och kommunens styrdokument. Du kommer även att använda digitala verktyg tillsammans med barnen. Ditt förhållningssätt genomsyras av en värdegrund som stämmer överens med våra styrdokument och som på så vis skapar en demokratisk och trygg lärmiljö. Undervisningsspråket är framförallt finska men även svenska.

Din bakgrund

Uppsala kommun söker dig som har barnskötarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har också tidigare erfarenhet av arbete som barnskötare. Om du dessutom har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd, erfarenhet av arbete med språkutvecklande arbetssätt eller med tecken som stöd är detta meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet av arbete med bild som stöd.

Det är ett krav att du har goda muntliga kunskaper i finska och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Du behöver även ha god kännedom om förskolans läroplan.

Som person är du flexibel med förmågan att se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för individers olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.


Lisätietoja/Mer info

https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/hitta-och-sok-jobb/sok-lediga-jobb/Details/?id=34624

https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/hitta-och-sok-jobb/sok-lediga-jobb/Details/?id=34605

Kommentit