Finomenal Kulturfestival

Finomenal Kulturfestival hälsar dig varmt välkommen till en oförglömlig kväll med finländsk kultur!

Det finns mycket att säga om finländsk kultur, men få saker som kan beskriva den härliga stämning som kan uppstå i mötet mellan dess olika uttryck, språk och individuella tolkningar på ett rättvist sätt! Fredagen den 10 november bjuder vi därför in till premiär för Finomenal Kulturfestival i Bagarmossens Folkets Hus - en speciell kväll för alla som vill släppa loss på dansgolvet, bli förförda av finländsk kultur och låta sin inre finländare lysa!

När novembermörkret hopar sig är det därför med stor glädje som dörrarna öppnas till en kväll med framträdanden av den populära finlandssvenska estradpoeten Rosanna Fellman (Helsingfors/Jakobstad), den lovande sverigefinska rapparen Niilo Heinola (Stockholm) och den smått kultförklarade finske dj:n WINDOWS95MAN (Esbo/Helsingfors).

Under kvällens gång kommer det bland annat att finnas alkoholfri bar och försäljning av hembakta karelska piroger, samt ges utrymme för vana och nya konstnärer att ställa ut på temat ”din inre värld”.

Evenemanget har ingen åldersgräns.

Datum: 10 november 2023 klockan 18–01
Lokal: Bagarmossens Folkets Hus, Lillåvägen 44 (nära t-banan)
Artister: Rosanna Fellman, Niilo Heinola & WINDOWS95MAN
Biljetter: lyyti.fi/reg/finomenal

Finomenal Kulturfestival arrangeras av Sverigefinska riksförbundet, Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige och Sverigefinska ungdomsförbundet med stöd av Institutet för språk och folkminnen.

Kommentit